Domella OLD "Ella"

Tamma, syntynyt: 11.4.2004 Saksa, DE 433 330704804, kasv. Alfred Wilmhoff, tuotu 2008. Säkäkorkeus 162 cm.
Kantakirjattu FWB-.kantakirjaan II-palkinnolla 2013.

Synnyinmaassaan Saksassa Domella sai maitovarsana Premie-palkinnon Vechtan varsanäyttelyssä, josta se ostettiin Tanskaan. Domella on erittäin energinen ja yhteistyökykyinen, hieman kuuma tamma, jolla on innokas, korkea työmoraali, hyvä ratsastettavuus ja se liikkuu korkein polvin sekä oppii nopeasti ja mielellään. Ella myös hyppää innokkaasti, on nopea ja tarkka jaloistaan  ja sillä on erittäin vahva ponnistus ja voimakas laukka. Ella osaa kouluratsastuksessa liikkeitä Helppo A/Vaativa B -tasolla,  rata-esteet 100 cm, irtohypytetty 120 cm.

Ellan isä  Diamont Hit periyttää tunnetusti erinomaista ratsastettavuutta. Ori oli  Bundechampionaatissa toisella sijalla niin neli- kuin viisivuotiaanakin, kuten myös nuorten hevosten maailmanmestaruus- koulukilpailuissa v. 2002.  Diamond Hit ja isänsä Don Schufro (Donnerhall) kilpailivat kansanvälisellä GP-tasolla kouluratsastuksessa  sekä molemmat ovat jättäneet  yli 20 hyväksyttyä orijälkeläistä ja lukuisia kansainvälisesti menestyneitä kilpahevosia. FN breeding evaluation dressage index 2010: Diamond Hit 156 (arvosteluvarmuus 96), Don Schufro 171 (arv.varm. 95).

Isän emä on Elite-palkittu Loretta, jonka poikia ovat myös jalostusoriit Sandro Hit (Sandro Song) ja Royal Hit (Royal Dance). 

Emä Gentina on PSI:n tuotosta ja polveutuu samoista oreista kuin heidän legendaarinen estejättinsä Sandro Boy: Sandro - Graphit. Gentina itse on Premie-palkittu ja sen jälkeläiset ovat pärjänneet hyvin Saksassa: Jälkeläisistä tamma Astaire, on valittu  Hannoverin estehevosjalostusohjelmaan 2009 ja vuonna 2003 syntynyt Di Sandro (De Niro) menestyy hyvin ensimmäisellä GP-kaudellaan kouluratsastuksessa, varsoista  Granada (De Niro) on myös kä toiselle priemie-palkittu Domellan lisäksi. Gentinan emä on jättänyt jalostusoriin  Song Song Blue oriista Sandro Hit ja on myös emä Verdenin Elite-varsahuutokaupassa 2009 myydylle Sir Davidoff :lle (Sir Donnerhall). Emälinjan hyvien suoritusten vuoksi Domella tullaan todennäköisesti siementämään jälleeen kaudella 2015, vaikkakin se on hieman sääli, sillä tällä tammalla on ilo ratsastaa.

Emän emän isä Grundstein I on jättänyt 15 hyväksyttyä orijälkeläistä, lukuisia kilpailleita koulu- ja estehevosia ja kilpaili itse erittäin menestyksekkäästi Grand Prix -tasolla kouluratsastuksessa ennen kuin myytiin USA:han. Ori johti ikäluokkansa FN Top Ten Stallion-rankingtilastoa sekä koulu- että esteratsastuksessa vuosina 1988-2000.

Ellan varsat ovat monipuolisia, erittäin rohkeita ja helppoluoteisia sekä hyvärakenteisia ja niillä on suorat jalka-asennot, ilmavat ja jäntevät askellajit, erittäin hyvä hyppykyky ja lisäksi paljon merkkejä ja ilmeikkyyttä.. 

Varsat:
Hintapyyntö pyydettäessä,  röntgenluokka I.

 
Donnerhall
Elite st Fiesta
Elite st Loretta
 
Ramino
Lassie

e. st pr st Gentina

 
Sandro (Holst)
 
Duerte (Holst)
Gendy 
 
Wakefield

  

Domellan veli
Domellan veli Di Sandro